TYÖOIKEUSLINJA

LINJAISÄNTÄNÄ

Työoikeuslinjalla perehdymme asiantuntijapuheenvuoroissa työelämän ongelmatilanteisiin sekä työoikeuden ajankohtaisimpiin muutoksiin. Linjalla käsittelemme työn henkisen kuormituksen sääntelyä, alisuoriutumista sekä työlainsäädännön ja oikeuskäytännön tärkeimpiä muutoksia ja tulkintalinjoja.

 

Ohjelma:

10.40 Linjan avaus

Timo Jarmas, osakas, asianajaja, varatuomari, Eversheds Asianajotoimisto Oy

10.45 Työn psykososiaalisen kuormituksen sääntely
Jenny Rintala
, ylitarkastaja, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

  • Mitä työn psykososiaalisilla kuormitustekijöillä tarkoitetaan työturvallisuuslakia sovellettaessa

  • Työn psykososiaalisiin kuormitustekijöihin liittyvät työnantajan yleiset velvollisuudet

  • Työturvallisuuslain 25 §:ssä säädetty työnantajan toimintavelvollisuus, kun yksilö kuormittuu työssä terveyttään vaarantavalla tavalla.

11.25  Ajankohtaista työlainsäädännössä
Nico Steiner
, vanhempi hallitussihteeri, työ- ja elinkeinoministeriö

12.15 Lounas

 

13.15 Työoikeuden käsitteet: merkitys eri yhteyksissä ja tulkinta ajankohtaisessa oikeuskäytännössä
Timo Jarmas
, osakas, asianajaja, varatuomari, Eversheds Asianajotoimisto Oy

14.15 Kahvitauko

 

14.40 Alisuoriutuminen työelämässä
Seppo Koskinen
, OTT, VTK, professori Turun yliopisto

 

  • työnantajan ennakolliset velvollisuudet alisuoriutumistilanteissa

  • irtisanomiskynnyksen ylittyminen: esimerkkejä oikeuskäytännöstä

15.30 Yhteenveto ja loppukeskustelu

 

16.00 - 17.00 Cocktail-tilaisuus

Tilaisuuden päätteeksi tarjoamme pientä purtavaa ja lasillisen kuohuvaa kaikille osallistujille sekä loistavan mahdollisuuden vielä verkostoitua ja keskustella päivänpoltavista aiheista.


PSST!

Nyt podcastissa Eversheds Asianajotoimiston (Eversheds Sutherland) asianajaja ja osakas Timo Jarmas keskustelee Edita Smart Radiossa juridiikan käsitteistä erityisesti työoikeudessa. Tuoreen työaikalain uudistuksen myötä työoikeuteen lisättiin kiinteän työvoimatarpeen käsite, joka tulee pysyvän työvoimatarpeen käsitteen rinnalle.

 
 

Puhujaesittely

 
Timo Jarmas.png

Timo Jarmas, Eversheds Asianajotoimisto Oy

Osakas, asianajaja, varatuomari

Timo Jarmas hoitaa työoikeudellisia toimeksiantoja. Hänellä on pitkä kokemus työ- ja virkamiesprosesseista niin yleisissä tuomioistuimissa, hallinto-oikeuksissa kuin välimiesmenettelyissä. Riitojen ratkaisun lisäksi hänen asiantuntemuksensa kattaa laaja-alaisesti ja monipuolisesti yritystoiminnan uudelleenjärjestelyihin, yhteistoimintamenettelyyn, johtaja- ja työsopimuksiin sekä työ-ehtosopimusten soveltamiseen ja vaihtamiseen liittyvät kysymykset. Hän on pitänyt lukuisia koulutuksia, luentoja ja seminaariesityksiä työoikeudesta ja hän kuuluu Edilex Pron asiantuntijaryhmään. Evershedsin työoikeusryhmän vetäjä.

 
jenny rintala

Jenny Rintala, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ylitarkastaja

Jenny Rintala toimii ylitarkastajana alueellisessa työsuojeluviranomaisessa. Hänellä on pitkä kokemus työsuojeluviranomaisen valvontatehtävistä ja hän on erikoistunut psykososiaalisen työkuormituksen valvontaan.

 
Steiner Nico600.png

Nico Steiner, työ- ja elinkeinoministeriö

Vanhempi hallitussihteeri

Nico Steiner toimii työ- ja elinkeinoministeriössä vanhempana hallitussihteerinä työelämän sääntely -ryhmässä. Pääasiallisesti hänen tehtäviinsä kuuluu työlainsäädännön valmistelu.

 
koskinen seppo.png

Seppo Koskinen, Turun yliopisto

OTT, VTK, professori

OTT, VTK Seppo Koskinen toimii työoikeuden professorina Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Koskinen on kirjoittanut noin 500 julkaisua työoikeuden eri osa-alueilta. Hän on erikoistunut työsuhteen päättämiskysymyksiin. Seppo Koskinen on laajasti käytetty asiantuntija kaikenlaisissa työlainsäädäntöön liittyvissä asioissa.